onsdag 17 september 2014

Ibland hjälper det att skriva av sig känslorna

Idag blev jag trött och ledsen på jobbet, på grund av den här artikeln. Så för att skriva av mig skrev jag det här:

Kåren och studenter arbetar för trygghet och hem, men får inte ens förståelse tillbaka. Före valet lovade alliansen 600 studentlägenheter under kommande mandatperiod - idag, tre dagar efter valet, är bostäder plötsligt inte längre ett problem?!

Ja akutboendet hade inatt tio besökare. Detta är tio människor som är hemlösa, tio människor som inte har någon annanstans att ta vägen, tio människor som inte ens kan hitta en soffa hos en vän över natten. För några veckor sedan var det 28 personer. Var är de nu? Några har haft turen att finna en bostad, några har funnit soffor hos vänner - många har gett upp, tackat nej till antagningen och rest hem.

Nej vi har inga problem att fylla barackerna. Ja de är enkla, men är du hemlös kräver du inte ett palats - du ber bara om en riktig säng och möjlighet till studiero. En plats att kalla hem. Vi på Linnéstudenterna får dagligen samtal från hemlösa, förtvivlade, som bor på soffor eller pendlar i timmar för att kunna ta sig till Växjö.

En artikel som denna är en spark på den som redan ligger, och vi på Linnéstudenterna vägrar acceptera en situation där detta är ok. Vi kommer fortsätta att kämpa, och vi kommer att fortsätta att arbeta för er. För studenterna måste ha någon på sin sida. Ni är inte ensamma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar